Beauty

Zdrava i lijepa: Ova kombinacija radi čuda za kožu, evo gdje započeti

  • Ljeto nam se približava, a s njime dolazi i društveni pritisak da trebamo izgledati savršeno
  • Težnja savršenstvu može imati loš utjecaj na naše mentalno zdravlje i samopouzdanje
  • Put prema samoprihvaćanju i ljubavi prema svom tijelu lakši je ako znaš kako krenuti

Nakon ovog sivog i tmurnog perioda svaka zraka proljetnog sunca mami osmijeh na lice, ali isto tako, negdje u kutku uma, krije se ona ista misao koja se javlja svake godine - ljeto je blizu! Kako odjeća postaje sve laganija i dolazi taj dan kada se trebamo presvući u kupaći kostim, tako anksioznost polako raste i aktivira se ona nametnuta težnja za svršenim tijelom. Ta težnja je poprilično toksična za um, a može dodatno uništiti i zadnji tračak samopouzdanja ako te potpuno obuzme. Sve to dovodi do još većeg udaljavanja od vlastitog tijela s kojim bismo trebali živjeti u harmoniji. 

 | Autor: Dupe Dupe

Kako se to ne bi dogodilo, ključno je razviti zdrav odnos prema tijelu, povezati se s njime i osluškivati poruke koje nam šalje. Možda zvuči kao da je taj proces jako dugotrajan i pun prepreka, no uz pravu strategiju može postati jedno poučno i lijepo putovanje prema samoprihvaćanju. A kako to postići?

Zaljubi se u svoju kožu

Brojne studije su potvrdile da njegovana i zdrava koža prirodno potiče izgradnju samopouzdanja i samoprihvaćanja. Najbolje od svega je što nije samo konačni rezultat ono što nas ispunjava, nego i sam proces u kojem pružamo ljubav tijelu. Mirisni losioni, kreme za ruke, svjetlucava ulja i drugi hranjivi proizvodi za njegu kože osigurat će ti kožu koja sjaji prirodnim sjajem. Od same meke kože još nam je draži ritual kada nakon tuširanja uzmemo trenutak samo za sebe da pružimo koži njegu koju zaslužuje. 

 | Autor:

Balea Beauty Expert serum-krema s vitaminom C i E, SPF 30; Biobaza Flower Romance losion za tijelo; NIVEA soft krema – ulje jojobe i vitamin E 

Hrani tijelo iznutra

Znaš li da će ti tvoje tijelo točno pokazati što mu od nutrijenata nedostaje ako ga pažljivo osluškuješ? Proces samoprihvaćanja dolazi i kroz uravnotežen prehranu te pomni odabir dodataka prehrani kako bi si osigurala što više energije za nove avanture i ravnotežu kojoj tijelo toliko teži. No nisu dodaci prehrani namijenjeni samo za podizanje razine energije. Vitamin C, kompleks vitamina B, antioksidansi, omega-3 masne kiseline kao i vitamin E nadopunit će sve te fine kreme i losione kojima njeguješ kožu i stvoriti isti efekt - iznutra. 

 | Autor:

KAL Ultra Omega 3-6-9DIETPHARMVITAMIN E 200 kapsule; OLIVAL Magnezij gel

Tjelovježba kao suputnik kroz život

Tjelovježba je kroz godine dobila tako omražen prizvuk da ju mnogi izbjegavaju pod svaku cijenu jer ju vežu samo uz sate i sate provedene u teretani. Također joj se okreću samo kada žele izgubiti koji kilogram, no istina je da tjelovježba ima puno veći značaj za fizičko, ali i mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da već lagane radnje poput šetnje ili vožnje bicikla mogu poboljšati raspoloženje, ali i samopouzdanje te sliku o sebi. Moraš se složiti da svatko od nas može izdvojiti malo vremena u danu za kratku šetnju ili brzi trening joge, a ako se odlučiš u svoju svakodnevicu uključiti i pokoji takav trening, ne zaboravi da se tada nutritivne potrebe tijela mijenjaju te da bi bilo korisno iskoristiti svu moć proizvoda za sport.

Ako smatraš da je višak kilograma ono što te dijeli od potpunog prihvaćanja svog tijela i sebe, ne moraš se toga sramiti, ali isto tako, ne moraš biti stroga prema sebi. Zadaj si jasan cilj, prigrli svoje tijelo kakvo trenutno je, zahvali mu se i pozdravi se s njime dok istovremeno dočekuješ novu verziju sebe. Pruži si potrebnu podršku i proizvodima za mršavljenje - jer ipak, svima nam treba nešto što će nam olakšati taj često težak i zahtijevan proces. 

 | Autor:

Sportness Izotonični instant napitak – crvena narančaSportness Proteinska pločica s okusom kikirikija i karameleSportness Whey protein u prahu s okusom vanilije

Slavi svoju snagu i vitalnost

Samoprihvaćanje ne dolazi preko noći, no uz pravu podršku ono postaje barem malo lakše, a to zna i dm koji u novom katalogu ima sve što će ti biti potrebno da sa svojim tijelom budeš na ti. Sigurno već znaš da tvoja omiljen self-care destinacija u svom katalogu svaki mjesec ima odlične ponude, kao i savjete stručnjaka, no od 1. do 31. svibnja kupovina u prodavaonicama dm-a i dm online shopu donosi još više!

Za kupnju dva ili više proizvoda za njegu tijela, kao što su losioni, mlijeka za tijelo, kreme za ruke, univerzalne kreme i proizvodi za depilaciju te dodataka prehrani, proizvoda za sport i mršavljenje te instant napitaka dobiješ čak 15x više bodova na svojoj active beauty kartici. Zato ako tražiš savršen način kako napraviti prvi korak prema dugom i sretnom odnosu sa svojim tijelom, prelistaj novi dm katalog, kreni u najbližu dm prodavaonicu, posjeti dm online shop ili 'Moj dm' aplikaciju.

Photo: Shutterstock

Komentari 0