Beauty

Ovo je jedan od najguglanijih trendova za kosu na internetu - kako ga postići?

  • Dakota Johnson poznata je po svojoj kosi, a često nosi trendi frizure kao što je "liquid hair"
  • “Liquid hair" je trend koji se proslavio na modnim pistama i u editorijalima, a cilj mu je postići zaglađenu, sjajnu i ravnu kosu koja, kada se pomakne, izgleda kao tekućina
  • Ovaj look može se lako kreirati i kod kuće korištenjem raznih proizvoda za zaglađivanje i hidrataciju kose - donosimo 10 najboljih
  • Pročitaj više: Imaš okrugli oblik lica? Ovo su 3 vrste boba koje će ti najbolje pristajati

Dakota Johnson jedna je od onih glumica koje imaju jednostavan, a cool stil koji je jednako bezvremenski koliko i moderan. Bilo da je fotografirana kako ulazi i izlazi iz hotela na ulicama Manhattana okružena obožavateljima ili posjećuje filmske premijere na crvenom tepihu (posljednji put za svoju ulogu u Marvelovoj “Madame Web” u veljači), uvijek je u tijeku sa svime što se događa u svijetu mode i ljepote.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Najprepoznatljivija je po svojoj kosi, a za njezine divne frizure zaslužan je slavni frizer Mark Townsend, koji također stoji iza izgleda Riley Keough, Olivije Wilde, Elizabeth Olsen i Aubrey Plaze. Sada je viđena kako besprijekorno nosi “liquid hair” trend koji je sasvim slučajno (ili ne?) jedan od trenutno najguglanijih trendova za kosu. U nastavku možeš saznati sve o ovom ultra popularnom trendu za kosu i kako kreirati taj look kod kuće. Uz pomoć najboljih proizvoda za ultra-sjajnu, glatku kosu bit ćeš gotova u trenu.

Možda vas zanima Poput čuda u bočici: Ovaj serum za gušću, puniju i zdraviju kosu proda se svake minute u svijetu Rubrika Beauty Beauty

Što je “liquid hair”?

Ako ti zvuči poznato, vrijedi spomenuti da se ovaj trend ne pojavljuje prvi put. “Glass hair” je jedna njegova verzija koja je postala popularna još 2018. sa zalizanim bobovima koji su se nosili češće i od slavnih beach waves frizura. Ali za razliku od super oštrog, zalizanog looka, pojavila se njezina nježnija i mekša verzija koja nam se puno više sviđa. Za razliku od “glass hair” trenda, “liquid hair” ne izgleda mokro. Super je glatka i ultrasjajna, gotovo do te mjere da reflektira svjetlost poput stakla, ali je i mekana na dodir.

“Liquid hair” obično uključuje nanošenje proizvoda (seruma, regeneratora koji se ne ispiru ili ulja) za postizanje sjajnog izgleda kose. Popularnost “liquid hair” looka dolazi s modnih pista, editorijala i od slavnih osoba, a cilj je postići zaglađenu, sjajnu i ravnu kosu koja, kada se pomakne, izgleda kao tekućina. Upravo iz tog razloga ju je najbolje nositi ravnu jer tako najbolje dolazi do izražaja.

Možda vas zanima 7 najboljih: Maske za kosu koje će preobraziti tvoje suhe i oštećene vlasi u rekordnom roku Rubrika Beauty Beauty

Kako kreirati “liquid hair” trend kod kuće?

Odlična je vijest da ne moraš rezervirati termin u salonu da bi kreirala ovaj look. Budući da je “liquid hair” u modi, to je izgled koji je prilično lako stvoriti kod kuće jer brojni brendovi prate trendove proizvodima koje formuliraju. Ključ za postizanje zrcalnog sjaja kose je bogata boja visokog sjaja (ako se farbaš), koja nije samo glamurozna, već i njeguje kosu. Nadalje, kada je riječ o kreiranju tekućeg izgleda kose, manje proizvoda je više. Pod svaku cijenu želiš izbjeći kreiranje masne teksture koja ostavlja dojam oštrine.

Stručnjaci preporučuju korištenje svojevrsnog koktela proizvoda za zaglađivanje kako bi vlasi što duže bile ravne i zaglađene. Iznimno je važna pravilna hidratacija kose uz korištenje šampona i regeneratora protiv kovrčanja kako bi kosa bila što glađa. Nakon što si oprala kosu prvo ju obavezno poprskaj proizvodom za zaštitu od topline. Zatim je potrebno prijeći peglom po cijeloj kosi. Nakon peglanja kose, nanesi lagani leave-in regenerator i ulje kako bi joj pružila sjaj i osigurala cjelodnevnu postojanost frizure.

Možda vas zanima Jedan proizvod za kosu nije opcionalan i svi bismo ga trebali koristiti svaki put nakon pranja! Rubrika Beauty Beauty

Ako si u potrazi za proizvodima koji će ti pomoći u stvaranju “liquid hair” looka na koji bi i neslužbena kraljica trenda, Dakota Johnson, bila ljubomorna, nastavi listati jer se u nastavku nalazi čak 10 transformativnih seruma, tretmana, ulja i drugih proizvoda za sjajniju kosu nego ikad prije.

OUAI Hair Gloss In-Shower Shine Treatment

 | Autor: Foto: Cult Beauty (33,90 €)

Kad uskočiš pod tuš, upotrijebi Ouai tretman za sjaj kose kako bi istaknula ono najbolje kod svojih pramenova. S hijaluronskom kiselinom i rižinom vodom, ovaj sjaj za kosu za tuširanje pojačava sjaj dok istovremeno štiti boju, smanjuje kovrčanje i pruža zaštitu od oštećenja, lomljenja i ispucalih vrhova.

Kérastase Chroma Absolu Thermique Heat Protecting Serum

 | Autor: Foto: Notino (37,40 €)

Termozaštitni serum Kérastase Serum Chroma Thermique obogaćen je antioksidansima, mliječnom kiselinom i ekstraktom gotu kole te štiti od negativnih vanjskih utjecaja, poput UV zračenja, vlage, visoke temperature i oksidacijskog stresa. Tekuća tekstura na kosi stvara nevidljivi sloj koji ublažava neželjeno kovrčanje te zaglađuje i hidratizira kosu. Tvoja će kosa izgledati sve zdravije i blistavije iz dana u dan. 

Living Proof No Frizz Vanishing Oil

 | Autor: Foto: Cult Beauty (39,50 €)

Living Proof No Frizz Vanishing Oil je ulje bez silikona koje je lagano i brzo upijajuće te pruža zaštitu od kovrčanja i hidrataciju za glatku, sjajnu kosu zdravog izgleda. Sadrži moćnu kombinaciju patentirane molekule za zdravlje kose brenda i lagane mješavine 5 ulja koja oponaša ulja koja se nalaze u prirodno zdravoj kosi. Zajedno bestežinski hidratiziraju i zaglađuju suhu kosu. Rezultat? Kosa koja izgleda glatko, sjajno, bez frizza i bez osjećaja masnoće koji mogu kreirati druga ulja ili proizvodi za njegu kose koji sadrže silikon.

Možda vas zanima Želiš da ti se kosa sjaji kao da si bila na tretmanu keratinom? Svi bruje o ovom tipu četke za kosu Rubrika Beauty Beauty

L’Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox

 | Autor: Foto: Notino (28,20 €)

Pri svakom pranju naša kosa upija čestice metala koje uzrokuju lomljivost vlasi i mogu nepovoljno utjecati na rezultat koji želimo postići, a pogotovo na našu boju. Koncentrirano ulje L’Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox pruža zaštitu od stvaranja naslaga metala, a ujedno će u trenu nahraniti i ojačati kosu te smanjiti rizik od njezinog oštećenja. Osim toga, nakon upotrebe kosa je zaštićena i od neželjenog kovrčanja te toplinskog oblikovanja.

Drybar Liquid Glass High-Gloss Smoothing Blowout Cream

 | Autor: Foto: Nordstrom (31,83 €)

Ova hranjiva krema zaglađuje kosu, pojačava sjaj i štiti od topline. Brzo se upija, a njezina formula sadrži ulja jojobe i suncokreta kojima stvara štit otporan na kovrčanje. To pomaže da kosa bude mekana, glatka i svilenkasta. Ključni sastojci uključuju i SmoothSeal tehnologiju koja odbija vlagu iz okoliša te hemisqualane koji zatvara kutikulu kako bi osigurala hidrataciju. Nanosi se na vlažnu kosu, 2-4 pumpice, od korijena do vrhova. Potom je dovoljno raščešljati, osušiti i oblikovati kosu kao i obično.

Alfaparf Milano Semi di Lino Diamond Extraordinary All-in-1 Fluid

 | Autor: Foto: Notino (19,90 €)

Alfaparf Milano Semi di Lino Diamond Extraordinary All-in-1 Fluid pruža kosi sve što joj je potrebno nakon pranja. On sprječava pucanje vrhova, čini kosu sjajnom i vitalnom, djeluje na neposlušnu kosu te olakšava raščešljavanje i oblikovanje kose. Sadrži i UV filtre. Nanosi se na tek opranu, vlažnu ili suhu, kosu.

Možda vas zanima Više od 7000 ljudi kupilo je ovo ulje za ekstra sjajnu i glatku kosu u posljednjih mjesec dana Rubrika Beauty Beauty

Keune Design serum za zaglađivanje i sjaj kose styling

 | Autor: Foto: dm (16,95 €)

Ovaj serum za zaglađivanje i sjaj vlasi bez otežavanja kose. Keune Design styling serum idealan je za savršenu bob frizuru ili za kreiranje jednostavno glatke i sjajne kose. Design serum pomoći će ti da zagladiš svoju nemirnu „frizzy“ kosu, a pri tome ju neće učiniti teškom i masnom. Uz Keune Design serum tvoja kosa će izgledati zdravo i atraktivno, a prikladan je za sve tipove kose.

Olival Silk On silikonski serum za kosu

 | Autor: Foto: dm (5,30 €)

Olival Silk On silikonski serum na kosi stvara vodootporni film, sprječava gubitak vlažnosti te kosu čini otpornijom na oštećenja. Uz to, poboljšava izgled frizure, olakšava raščešljavanje dok krhka i oštećena kosa djeluje sjajno i lepršavo. Olival Silk On silikonski serum za kosu brzo se upija i ne masti kosu te stvara efekt koji traje nekoliko dana. Dermatološki je ispitan, pH neutralan i ne izaziva iritacije.

Schwarzkopf Gliss Night Elixir serum za kosu - Overnight Repair

 | Autor: Foto: dm (8,45 €)

Gliss Hair Repair Night Elixir Overnight Repair serum za kosu namijenjen je obnavljanju jako oštećene kose. Revolucionarna formula s HAPTIQ sustavom i ekstraktom crnog bisera noću prodire duboko u strukturu kose i osigurava intenzivnu i dugotrajnu obnovu. Blaga formula GLISS Night Elixir Overnight Repair seruma nježnog mirisa, brzo se upija u kosu ne ostavljajući tragove na posteljini. Nema potrebe za ispiranjem, a ujutro je kosa prelijepa, meka i fleksibilna.

Možda vas zanima “It” brend brojnih hairfluencerica sada je kreirao i šampon za suho pranje koji je poput maglice za kosu Rubrika Beauty Beauty

Brushart Hair Boar Bristle Paddle Hairbrush

 | Autor: Foto: Notino (17,70 €)

Ravna četka za kosu s čekinjama divlje svinje BrushArt Hair osigurat će ti minimum čupanja i maksimum sjaja. S kombinacijom dvije vrste čekinja, tvoja će kosa biti temeljito pročešljana, divno zaglađena i sjajna. Više se nećeš morati mučiti ni s neugodnim statičkim elektricitetom. Svakodnevno češljanje kose postat će ugodan ritual s uvijek savršenim rezultatom. Zahvaljujući inovativnom dizajnu ručke, četka će izdržati i povremeni pritisak ako tvoja kosa zahtijeva više snage.

Photo: Instagram @katesytsevich

Komentari 0