Beauty

Imaš okrugli oblik lica? Ovo su 3 vrste boba koje će ti najbolje pristajati

Bob frizure već godinama vladaju beauty svijetom i definitivno ne pokazuju znakove usporavanja ni u 2024. Vrlo su šik, ali ovih dana nam se čini da postoje milijuni stilova bob frizura među kojima možemo birati. Od mini boba do dad boba, pa čak i “curtain” boba, zasigurno nam ne nedostaje inspiracije. Ali kako znati koji je stil najbolji za nas? Pa, jedan od načina na koji to možemo otkriti je da prvo identificiramo svoj oblik lica.

Kada otkrijemo kakav oblik lica imamo, puno je lakše znati koja frizura će nam najbolje pristajati. Ako se nalaziš među onima koji imaju okrugli oblik lica, možda se pitaš pristaju li bob frizure tom obliku i koji tip frizura bi trebala birati u ovom slučaju. Kao prvo, bob frizure su savršene za okrugla lica jer ih imaju moć uokviriti na najljepši mogući način, ali to ovisi o dužini, obliku i stilu boba koji odabereš! Srećom, stručnjaci često dijele razne savjete na internetu pa smo tako istražile koje su najbolje bob frizure za one okruglog oblika lica.

Možda vas zanima Brinete, pozor! Zendaya je tako lijepo posvijetlila kosu da ćete to poželjeti pokazati svom frizeru Rubrika Beauty Beauty

Najbolje bob frizure za okrugli oblik lica

Vrijedno je napomenuti da, iako preporuke u nastavku mogu biti od pomoći pri traženju tvoje sljedeće frizure, naravno da možeš nositi bilo koju frizuru, boju kose ili dodatak za kosu koji god ti se sviđa, bez obzira na oblik lica. Tvoja kosa i frizura su potpuno osobni odabiri i svatko ju može oblikovati kako god poželi. No, ako se mučiš s odabirom, možda će ti se baš ove bob frizure posebno svidjeti.

1. Bob s razdjeljkom na strani

Za one koji više vole ravnu kosu i duboki razdjeljak u stranu uparen s oštro ošišanim bobom, dobro je znati da će ovaj tip frizure izdužiti okruglo lice. Stručnjaci preporučuju korištenje proizvoda za zaštitu od topline prije sušenja i oblikovanja kose za lakše stiliziranje i zaglađivanje vlasi. Ovo će frizuri pružiti sjaj i osigurati dugotrajnost. Razdjeljak na strani bit će veliki trend ove godine, tako da je ova bob frizura itekako na trending listi kad se radi o kosi. 

Možda vas zanima Proljetne frizure: Ovih 7 stilova će unijeti svježinu u tvoj izgled Rubrika Beauty Beauty

2. Collarbone bob

Bob dužine do ključne kosti nevjerojatno izdužuju okruglo lice jer ga uokviruju točno onako kako treba. U kombinaciji s malo slojevitosti i opuštenim šiškama u stranu, koje dodatno uokviravaju oči, dat će looku štih sedamdesetih koji je u trendu ove sezone! Korištenje spreja za dodavanje teksture kosi, kreirat će voluminoznu frizuru u trenu pa se nećeš morati ni puno mučiti prilikom kreiranja svog svakodnevnog looka.

3. Asimetrični bob 

Asimetrični bob također pristaje okruglim oblicima lica, posebno kada je u pitanju prirodno kovrčava kosa. Ako ti je kosa kovrčava, malo asimetrije u kosi je fantastičan odabir jer dobivaš puno volumena i puno definicije za kovrče. Ova frizura odlično funkcionira i s valovitom kosom te stvarno pomaže u pružanju definicije obliku lica.

Megan Fox Možda vas zanima Megan Fox pokazala je 'ledeno plavu' proljetnu bob frizuru, jedva smo je prepoznali Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @gigihadid

Komentari 0